Questions?? Feel free to contact us now. 24/7
+ 31 6 333 000 70
on whats app
+ 31 6 333 000 70
  • Nederlands
  • kleuren en finishings

    willem jager - 25 / Jul / 2024

    kleuren en finishings

    Dutch Mood houten woonaccessoires zijn er in verschillende uitvoeringen. Telkens staat de old look centraal die zo echt en natuurlijk mogelijk aangebracht wordt. We onderscheiden grofweg 3 stijlen. oud hout, oud hout met kleur en oud zwart.

    houten pot dutch mood woondecoratie groothandel

    Echt

    Welkom bij Dutch Mood. Wij maken producten in een doorleefde stijl, maar zonder overbodige franje uit voorbije tijden. We willen alles zo sec mogelijk houden. Dus rechte en logische lijnen. Het hout krijgt een finishing, waardoor het een natuurlijke old look krijgt.  Om deze old look zo natuurlijk mogelijk te laten lijken, ondergaat ieder onderdeel van onze producten een versnelde en geforceerde veroudering, maar wel op een originele manier. Dus geen getekende old look, maar echte lagen verf en echt schuren. Pas dan krijgen we het gewenste resultaat. 

    Met dit resultaat vormen onze houten producten een goede basis om andere woonaccessoires beter te laten uitkomen. bv glas of bloemen. Of, zoals in dit geval shutters, die fijn zijn om voor de ramen te hebben, maar niet te overheersend moeten zijn voor een raam.

    Geen hypes

    Dit is ook de reden dat onze producten een lange levensloop hebben. Wij produceren geen hypes of ééndagsvliegen, maar woondecoratie die lang de sfeer kunnen bepalen in een interieur. Of misschien beter gezegd: de sfeer blijven ondersteunen. En met sfeer bedoel ik de Boho stijl Bohemien stijl, of het chique beige. Het zou ook in landelijk interieur passen.  Dit geldt voor onze old dutch stijl, terwijl onze zwarte variant black berlin meer naar industrieel en sober gaat. 

    Rust in de keet

    Want voor ons moet een goed interieur vooral rust uitstralen. Alle accessoires moeten met elkaar in harmonie zijn en het moet vooral geen rariteitenkabinet worden van allerlei te beeldende woonaccessoires. Naast dat het rust moet uitstralen, moet het u ook rust geven, als u er zich in bevindt. Dát is naar ons idee het belangrijkste. Is dat dan niet saai? Haha, ja, dat kan saai worden, maar breng kleur aan met echte kunst, bloemen, of glaswerk. Is uw interieur rustig en in harmonie, dan zullen ook de bloemen, of de kunstvoorwerpen beter uitkomen. 

    Bovenstaande geldt vooral voor onze old dutch lijn, maar we hebben ook een zwarte en witte lijn. Zo ook bij onze shutters. 

    We hebben momenteel 5 finish categorieën:

    1a - old dutch / vergrijsd verouderd hout.

      b- old dutch met steunkleur. / zie old dutch maar dan met enkele delen in kleur.

    2  - dutch dark / hier vormt old dutch de basis, maar dan is daarna het geheel geolied.

    3  - brussels brown / een bruine washing die daarna geschuurd is. soms ook ander hout dan het vuren dat we meestal gebruiken.

    4  - black berlin / een zwarte variant met doorgeschuurde randjes. 

    5  - ibiza white / een oud witte kleur. alsof de producten van oude wit geverfde vloerdelen in elkaar gezet is. 

     

        1a. old dutch    1b. old dutch C     2. dutch dark
        3. brussels brown      4. black berlin     5. ibiza white